MUS (medarbejdersamtaler) er lovpligtige i den offentlige sektor, men konceptet har også fundet vej ind i private virksomheder. Kort fortalt er én årlig samtale mellem leder og medarbejder i en verden, der spinder hurtigere end de fleste kan følge med til, imidlertid alt for lidt. Essensen af den løbende samtale er så vigtig, at hvis man ikke ændrer strategi og udnytter de digitale muligheder, som fx findes i det nye teamværktøj Successteam, så mister man både kontakten, pulsen og mulighederne for at kreere den absolut bedste arbejdsplads.

For det moderne menneske siger det nok sig selv, at en enkelt årlig snak ikke rækker, men hvad skal der så til? Få svaret nedenfor i en cocktail af fire kerneområder.

1. Etabler et tilbagevendende feedback-loop fra teamet

Det giver teamet fingeren på pulsen, og lederen får vigtige insights om folks ve og vel, performance og arbejdspres. Det er en illusion at tro, at selv når ens team passerer de gyldne 10 personer og vokser sig mod de 20-30 stykker, kan man stadig opretholde den nære kontakt til samtlige.

2. Sørg for at indhente nøgterne data, så du kan handle menneskeligt

Et digitalt værktøj er ubrugeligt, hvis ikke både medarbejdere og teamledere opbygger relationer og handler på basis af de impulser, som trækkes ind via målinger. Målingerne er i sig selv gode, fordi man ved, hvor man skal sætte ind, men magien opstår først, når man tilsætter handling. Netop derfor får du i Successteam konkrete ”actions”, som både medarbejdere og ledere aktivt kan arbejde ud fra uanset erfaring og roller.

3. Et digitalt værktøj kan ikke skabe den bedste arbejdsplads, men det kan hjælpe jer på vej

Det er utopi at tro, at vi med digitaliseringen kan fremtrylle helt nye mønstre og en førsteklasses virksomhedskultur, men den kan hjælpe os igennem den travle hverdag og løbende minde os om, hvor der er huller i osten og mangler i ledelsen. Med andre ord: Hvor vi kan opnå den største fremgang.

4. Indse, at spørgeskemaer langtfra er nok, ligesom samtaler over frokosten heller ikke rækker

Det er sødt at tro, at man kan bevare det fulde overblik over sit team eller sin mellemstore virksomhed, når man har nået de 30 ansatte, ved blot jævnligt at tale med folk og i ny og næ udsende spørgeskemaer. Ingen af os ønsker at vikle os ind i mere software end højst nødvendigt, for det ender med, at vi opnår det modsatte: Bliver stressede over at skulle lære flere systemer at kende, mens vi begraver os selv i de egentlige opgaver, der skal håndteres.

Afslutning: en begyndelse på noget stort

Blogindlægget er relevant i forbindelse med, at vi relancerer Successteam i en ny og endnu mere brugervenlig version, hvor fokus er på såvel remoteteams som mere klassiske teams. Visionen er klar: Vi ved, at mennesker skaber virksomheder, og hvis folk har det godt og bliver hørt, og lederen har fingeren på pulsen, så kan vi mennesker være ustoppelige. Det vil vi gerne hjælpe med til.

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Leave a Reply