Vi husker nok alle den fortabte Chris fra Chokoladefabrikken, der havde stribevis af undskyldninger for at snuppe sig en fridag. Mens Corona fortsat raser, og vi har fokus på smitterisikoen, har jeg samlet 10 gode undskyldninger til dem, som har brug for mere ferie.

Undskyldning 1: “Min cykel er flad og jeg er løbet tør for mundbind, så jeg kan desværre ikke komme på arbejde i dag, chef.”

Undskyldning 2: ”Jeg var på vej på arbejde, men så var der en trodsig teenager der satte sig overfor mig i toget, så jeg bliver nok nødt til at tage toget hjem igen, og stille mig i kø til en kviktest, chef.”

Undskyldning 3: “Jeg har fået en minkpels af min kæreste i julegave og de siger smitten godt kan hænge ved, så jeg tager lige et par dage i selvisolation. Just in case, chef.”

Undskyldning 4: ”Jeg åbnede min smitte-app for første gang nogensinde, og der var faktisk en besked om, at jeg havde været i nærheden af en, der var testet positiv! Jeg ved ikke om beskeden var en dag eller flere måneder gammel, men jeg må hellere blive hjemme indtil jeg har fået booket tid til en test om to uger, chef.”

Undskyldning 5: “Jeg kan forstå på Pia nede fra bogholderiet, at folk stimler sammen omkring kaffemaskinen, så jeg tager lige et par måneder hjemmefra, indtil jeg kan flytte mit skrivebord udenfor, chef.”

Undskyldning 6: “Indtil Per på 64 fra afdeling Q går på pension til sommer, er det mest solidarisk, at jeg tager en forlænget betalt ferie, chef.”

Undskyldning 7: ”Jeg står i kø ved vuggestuen, hvor de kun lukker én forældre ind ad gangen, og det ser ud til at lille Normann først kan komme ind en gang til eftermiddag, så det kan ikke rigtig betale sig at komme på arbejde i dag, chef.”

Undskyldning 8: ”Jeg har fået en dum forkølelse, og hoster så meget, at folk ser skævt til mig i toget, så jeg bliver nok hjemme indtil hosten er væk, chef.”

Undskyldning 9: ”Ja hej, jeg vågnede op med lidt kriller i halsen, så jeg står i kø til en kviktest, og regner med at nå frem en gang i overmorgen, og hvis testen er negativ, bør jeg nok tage en til, bare for at være sikker, så jeg kommer på arbejde en gang i næste uge, ok chef?”

Undskyldning 10: “Jeg er løbet tør for håndsprit, og det er udsolgt hos nemlig.com, så jeg tror det er bedst at vente til det hele er drevet over, chef.”

Fire bonusundskyldninger:

Bonus-undskyldning 1: “Jeg skal fejre min oldemors 80-års-fødselsdag om en uge, så jeg er gået i selvisolation indtil da, chef.”

Bonus-undskyldning 2: “Jeg var på vej på arbejde, men da jeg gik forbi fitnesscenteret, væltede det ud med mindst 5 svedige og prustende mennesker, og statistisk set kunne en af dem have Corona, så jeg må hellere skynde mig hjem og spritte af, chef.”

Bonus-undskyldning 3: “Jeg var til tante Misses fødselsdag, hvor vi bare skulle være hende og mig, men så dukkede hendes bridge-venner op, og pludselig var vi 11 personer samlet, så jeg har valgt at gå i selvisolation de næste to uger, chef.”

Bonus-undskyldning 4: “Min nabo lånte lidt salt af mig før juleaften, og nu har hun lige ringet og sagt, at hendes veninde fra Jylland måske har fået Corona, så jeg må hellere være på den sikre side og blive hjemme en uges tid, chef.”

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Leave a Reply