Første indskydelse: sikke en højrøvet narrøv! Men der gemmer sig en ganske god forklaring på, hvorfor en kop kaffes sparring med mig koster 500 kr.

I takt med at flere og flere skriver til mig, bliver jeg mere og mere selektiv med, hvem jeg mødes med, og hvor meget tid jeg sætter af til at sætte mig ind i det, som den, der henvender sig, forventer af mig. Jeg har ikke længere tid til at håndtere det stadigt stigende antal mails og beskeder på Facebook – derfor har jeg nu set mig nødsaget til at tage betaling for at mødes med henblik på sparring og rådgivning.

En ting, der er fælles for alle, som skriver til mig direkte på min e-mail, er dog, at de får et svar. Nogle får et svar, der er længere end andres – afhængigt af hvor interessant, relevant og gennemarbejdet vedkommendes intromail er. Her er samtidig tre gode grunde til, hvorfor et sparrings kaffemøde med mig koster 500 kr.

1. Det fortæller mig, at du er seriøs. Kan man være seriøs uden at tage 500 kr. op af lommen? Ja, men omvendt står det bøjet i neon, at du virkelig mener, at et møde er relevant – netop fordi du har en direkte, synlig omkostning.

2. Har du en målbar og synlig (i modsætning til at du ”gratis” bruger din egen tid på kaffe) omkostning ved mødet, vil du forberede dig bedre og overveje, hvad formålet med mødet er.

3. Jeg får i snit én til to henvendelser om dagen. Med 500 kr. er der en naturlig udvælgelsesfase ved alene at sætte en pris på et møde.

Hvad er det med mig og høje kontantbeløb for relativt små ting?

Idet man sætter pris på en ydelse, tjeneste eller opgave, har folk det med at tænke en ekstra gang over, om den er værd at investere i. For nogle år siden læste jeg et blogindlæg, hvor skribenten foreslog, at en mail burde koste 1 cent at sende for derved at få mailmængden ned og helt fjerne spam, så tanken er den samme.

I relation til kaffeaftaler har jeg ikke opfundet betalingskonceptet, men jeg er måske en af de få, der rent faktisk praktiserer det, ligesom jeg håndhæver min 1.000 kr. rengøringsstraf på mit kontor. Konsulent og it-rådgiver Hans Peter Bechs seneste blogindlæg om emnet var da også årsagen til, at jeg skrev om emnet.

Så jeg hjælper aldrig med sparring uden at få penge for det?

Det er i praksis ikke helt tilfældet, for jeg hjælper ofte og gør det gerne, men af hensyn til min egen tid og mine egne prioriteringer kan jeg umuligt hjælpe alle med et kvalificeret svar og hjælpe hver gang, hvis det skulle gøres gratis.

Så hvis du virkelig gerne vil mødes med mig, koster det altså 500 kr. Og jeg tager MobilePay 🙂

Toke

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

2 Comments

  • tina jonasen siger:

    Enig m Toke Kruse – tar så hellere 15 minutter på telefonen først – det er til gengæld gratis 😉

Leave a Reply