Kender du din mavefornemmelse godt nok, når det kommer til andre menneskers tilstand og velbehag på arbejdet? I dette blogindlæg stiller jeg skarpt på den udfordring, som jeg stod over for, da temaet i Billy (og mine andre virksomheder) voksede fra måned til måned, og mit overblik over, hvordan alle havde det blev mere og mere gnidret. Til sidst vidste jeg reelt ikke, om folk var topmotiverede (selvom det virkede sådan), om de nåede deres mål, eller om de var på randen af et stress-sammenbrud. Det duer selvsagt ikke, så dét problem skulle løses, men først 10 år senere havde jeg fundet på løsningen. Det skete i samarbejde med en gammel, lettere gråhåret mand, der havde arbejdet fokuseret med teamtilstande i mere end 40 år, nemlig Bo Nielsson.

Jeg er ikke den eneste med problemet

Jeg stiftede Billy i 2011 (og solgte virksomheden 10 år efter). Efter ganske kort tid var teamet fordelt på to lande og omfattede mere end 10 personer – og nye kom til hele tiden. På det tidspunkt mistede jeg det fulde overblik over teamet på de fire centrale punkter:

  1. For det første havde jeg ikke indsigt i, om folk nåede deres opgaver og de mål, de havde sat sig for.
  2. Dernæst havde jeg en ringe forståelse for, hvordan folk gik og havde det.
  3. Jeg anede ikke, om teamet var tilfreds med de arbejdsrammer, som jeg tilbød.
  4. Til sidst havde jeg kun min egen ‘mavefornemmelse’ til at fortælle mig, om alle var topmotiverede. Det var slet ikke tilstrækkeligt, da jeg fik mellemledere, som ikke havde den samme indsigt i hver medarbejder, som jeg havde.

Min mavefornemmelse var ikke nok

Selvom jeg ikke fik en eneste opsigelse i min tid som adm. direktør i Billy og i det hele taget kun har fået ganske få af den slags, havde jeg ikke nok indsigt i mine teams i de mange virksomheder, som jeg startede. Det samme gjaldt for mine mellemledere. Det er rimelig overskueligt at have fingeren på pulsen med fem ansatte under sig, men derefter bliver det sværere og sværere at fastholde forbindelsen til alle på et tilstrækkeligt højt og nuanceret niveau. Og det er nærmest umuligt at have et tværsnit af hele teamets tilstand. Det er et stort problem, for dermed har man kun ringe eller slet ingen idé om, hvorvidt teamet klarer sig godt på de fire centrale parametre: Performance, Stress, Tilfredshed og Motivation. Uden en sådan viden kan det være svært at styre teamet mod succesfulde resultater og skabe en gennemgribende god arbejdsplads.

De fire områder dækker bredt over, hvad der kræves af en leder og et team for at få succes, og selvom de ikke kan stå alene, er de kraftige indikatorer for, om dit team er på rette kurs. De blev derfor hjørnestenene for en helt ny virksomhed: Successteam.

Løsningen på problemet

I 2017 gik jeg sammen med Bo Nielsson og senere også Nadia, Mara, Julian og Dorin for at skabe et simpelt feedbackværktøj, hvor teammedlemmerne let kunne tilkendegive deres status på de fire områder.

Virksomheden løser således et konkret problem, som enhver leder står over for, når han eller hun har eller er på et team med mere end fem personer. For har du indsigt i teamet, har du også lettere ved at fastholde personer og sikre høj motivation og performance. Du kan prøve værktøjet gratis i dag!

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Leave a Reply