MUS står for medarbejderudviklingssamtale, og sommetider sniger der sig også en lønforhandling ind i et sådant møde. Men at man én gang om året taler direkte med hinanden, er en helt utilstrækkelig løsning for alle parter. Medarbejderne har brug for løbende at have et talerør til ledelsen, og det skal være såvel uformelt som effektivt. Ligeledes siger det sig selv, at det for chefen ikke er nok at tale indgående med medarbejderne én gang årligt. Af disse årsager kan du med fordel benytte Successteam, som er et værktøj, der giver teamet mulighed for løbende at følge med – året rundt.

Download guide om ”How teams are changing faster in 2021 and organizations need to reorganize and connect more

Derfor er et årligt møde ikke nok

En chef bliver ofte målt på resultater, og resultater skabes i høj grad af de medarbejdere, der rent hierarkisk hører under ham eller hende. Men kun ét årligt møde kan få store omkostninger på både personligt plan og for virksomheden, for ting kan ske hele året, og begge parter har behov for at udvikle sig hver eneste dag. Til det formål har vi skabt softwareproduktet Successteam. Et godt og effektivt værktøj til både ledere og medarbejdere, som ønsker konstant udvikling og ikke kun én gang årligt.

I Successteam tror vi på, at en løbende dialog sker på tværs af teamet og på nogle områder, der har stor betydning for alle i virksomheden. Derfor måler vi i Successteam på tre niveauer inden for både leder, individ og kulturen, som igen fordeler sig på fire forskellige områder, som er:

  1. Motivation – vigtigt, så man har lyst til at ”give den hele armen” året rundt.
  2. Tilfredshed – vigtigt, så man har ordentlige og udfordrende arbejdsvilkår året rundt.
  3. Stress – vigtigt, at man aldrig når derhen, og at eventuelle faresignaler fanges i opløbet og ikke først ved en årlig MUS-samtale.
  4. Performance – vigtigt at nå de opgaver, som man sætter sig for at løse eller bliver stillet året rundt.

Disse fire hjørnepiller skal tilsammen danne et godt fundament og en ramme, som teamet hver dag kan følge med i. Det betyder nemlig, at både individet og lederen løbende ajourføres med det, der skal til for at få succes, og dermed sammen kan skabe et godt arbejdsmiljø.

Eksempel: I Successteam kan du på anonymt vis fx se om kulturen er tilfreds, stresset, performer eller er motiveret.

Metoden – sådan måler vi

Der er intet så kvælende som lange, komplekse spørgeskemaer, så i Successteam har vi valgt at stille korte og præcise spørgsmål med en fast sekvens på fx hver 14. dag året rundt. Hverken for lidt eller for meget. Virksomheden kan også selv fastsætte, hvor ofte der skal spørges. Typisk er der 12 spørgsmål, som skal besvares via enten e-mail fra computeren eller din mobiltelefon, og det foregår altid anonymt. Du kan i fremtiden som individ se dine besvarelser og selv følge med i din udvikling på de fire områder. På den måde har du indsigt i dig selv, mens lederen får indsigt i hele teamet fordelt på et anonymt måleskema, hvor det altid kun er et udsnit af de adspurgte og altid et gennemsnit. Dermed kan alle føle sig trygge og udvikle sig sammen på en ordentlig måde.

Successteam er ideelt til teams på over 5 personer, men antallet af medarbejdere kan i princippet være ubegrænset. Det er op til, hvordan jeres team er sammensat, og hvordan I ønsker, at afkastet skal være.

Prøv Successteam’s gratis-pakke, så I kan komme i gang helt uden at tage penge op af lommen.

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Leave a Reply