Siden jeg startede min første virksomhed for 19 år siden, har en af de største udfordringer været ventetiden på kundernes indbetalinger og begrænset adgang til penge i pressede perioder, hvor virksomheden vokser, og store regninger skal betales.

Derfor har jeg startet virksomheden Moneyflow sammen med en anden erfaren iværksætter, Kim Ulf Rehfeld, der oprindeligt fik idéen til grundkonceptet (på billedet ovenfor ses CEO for Billy Jonas, Toke, Kim og Tim fra en del af Moneyflow-teamet). Virksomheden er en mellemting mellem en rigtig bank og et factoringfirma, og vi løser to centrale problematikker:

  1. Vi betaler dine regninger for dig og breder betalingen ud over op til 90 dage.
  2. Vi udbetaler dine penge, når du udsteder din faktura til din kunde.

Det er både nemt og billigt – og ja, nogle gange en nødvendighed. Både Kim og jeg har selv stået der mange gange, så man kan sige, at Moneyflow er den virksomhed, vi selv har manglet, når vi har startet virksomheder op.

Hvordan fungerer det?

Money flow er simpelt og en integreret del af Billy. Når du logger ind i regnskabsprogrammet, bliver du altså både præsenteret for servicen, når du skal betale dine regninger, og når du sender dine fakturaer. Over tid bliver denne service gjort tilgængelig på andre platforme, hvor disse lånemuligheder har deres berettigelse. Det har fra starten været vigtigt for os, at det præsenteres der, hvor det giver mening og skaber mest mulig værdi.

Billy er det eneste regnskabsprogram med Moneyflow

Moneyflow er en softwareløsning, der integreres med virksomheder, og som håndterer regninger og fakturaer, men Billy er p.t. det eneste regnskabsprogram, som kan tilbyde denne geniale løsning. Da Billy også har et gratisabonnement, er det endnu en god grund til at prøve Billy. På den måde får du et brugervenligt regnskabsprogram, finansiering op til 50.000 kr. og verdens mest hjælpsomme support.

Hvad koster det?

Eksempler på prisen kunne være en faktura på 10.000 kr., hvor du for 150 kr. får pengene straks. Fordelen er, at du ikke venter de normale 30 dage på at få pengene og slipper for risikoen for, at du ikke får dem til tiden. Har du en regning på et tilsvarende beløb, koster det x kr. pr. måned, og du har op til tre måneder til at betale regningen.

I Moneyflow regner vi altså ikke med årlig rente (ÅOP), fordi vi har kortvarige betalingscyklusser. Desuden har vi ikke udgifter til oprettelse af betalingsaftaler, mens de traditionelle banker normalt har stiftelsesgebyrer og en meget længere, ofte flere uger lang behandlingstid. I Moneyflow tager det ofte kun et par timer og i nogle tilfælde under 60 minutter.

Opsummerende kan man sige, at prisen for at få fx 10.000 kr. er 150 kr. For iværksættere med udfordringer på likviditeten ser vi det som en både billig og god måde at løse virksomhedernes likviditetsklemme.

Det er et sundhedstegn, hvis du mangler likviditet

Jeg har ofte hørt, at hvis man som iværksætter løber tør for likviditet, betyder det, at virksomheden klarer sig dårligt. Det kan imidlertid være en forkert antagelse. Ja, faktisk vil jeg gå så langt som til at hævde, at mangel på likviditet kan være et tegn på, at virksomheden vokser og går rigtigt godt. Selvfølgelig er der eksempler på det modsatte, men det er altså ikke nødvendigvis skidt at skulle låne penge for at udvide sin virksomhed, men et vigtigt håndtag til at få enderne til at mødes, så virksomheden ikke løber tør for penge.

Prøv Moneyflow ved at tilmelde dig Billy. Så behøver du som iværksætter, selvstændig eller håndværker ikke længere at løbe tør for penge – god fornøjelse! Det er bare med at smøge ærmerne op og komme i gang med at vækste din virksomhed.

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Leave a Reply