Af Toke Kruse og Jonas Midtgaard fra Billy

For få måneder siden blev E-conomic solgt til Visma. Visma er med egne ord ”én stor familie”, bestående af en lang række af erhvervsservices med alt fra løn, CRM, regnskab og inkasso til POS. E-conomic er med andre ord blevet adopteret af en hel familie, hvilket med ét slag gør E-conomics eksisterende partnere overflødige.

Som konkurrent til E-conomic er Billy blevet inspireret af det store netværk af partnere og regnskabsrådgivere, der alle har haft gavn af det økosystem, E-conomic har brugt år på at opbygge. Det er et flot stykke arbejde, som vi på Billy har lært meget af. Men hvad bringer fremtiden for E-conomics partnere? Vil E-conomic fortsat have incitament til at sende brugerne ud i virksomhedens eget økosystem, når man nu tilhører en helt anden familie, der tilbyder præcis de samme løsninger? Formentlig ikke.

Hvad vil Visma? Og hvad gør E-conomic?

economic-visma-700

Visma betalte 1,5 mia. for E-conomic. En meget høj pris, som skal tjenes hjem. Samtidig er der sket store omvæltninger i E-conomics organisation og strategi. Man har gennemført en større fyringsrunde, hvor vi stiller spørgsmålstegn ved om de vil fortsætte med deres partnerskabsstrategi. Vi tror ikke på, at Visma planlægger at tjene pengene hjem gennem udbygning af partnerskaber og økosystemer.

Med købet overtog Visma samtidig E-conomics 100.000 brugere. Det er 100.000 potentielle kunder til Vismas øvrige tilbud. 100.000 kunder, som Visma nu har direkte og jævnlig kontakt til. Hvis én af dem skulle efterspørge ekstra services, sender E-conomic så dette lead ud i sit gamle økosystem – eller bliver det i familien? Vi formoder, at man fra nu af først vil tilbyde sådanne leads til familiens egne services.

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Set i dette perspektiv virker det indlysende, hvor Visma vil tjene investeringen hjem. Det vil ske på bekostning af partnere, revisorer og bogholdere, der fremover vil få færre nye kundehenvisninger.

Billy bukker og takker

Billy er efter salget ofte blevet spurgt om, hvorvidt det gør os nervøse, at en så stor konkurrent nu bliver del af en endnu større organisation. Tanken er nærliggende, men faktisk har vi kun mærket positive ændringer i markedet.

Andre kan som bekendt også læse og skrive, og en del af E-conomics partnere har allerede selv haft de formodninger, vi beskriver ovenfor. E-conomics hidtidige økosystem slår revner, og Billy er klar til at samle op. Vi har ingen planer om at udvide vores services; vi har allerede et åbent API og en Appstore, hvor alle partnere frit og gratis kan blive promoveret. Men vi tilbyder ikke f.eks. bogholderi eller HR-administration. Det lader vi vores partnere om – for styrken i Billy er et godt og velfungerende regnskabsprogram, der fokuserer på kernen i stedet for på de sekundære funktioner.

Væksten i Billy er ikke til at tage fejl af. Lige siden Toke Kruse stiftede virksomheden, har vi haft større vækst, end E-conomic havde i sine tilsvarende leveår. Se fx nedenstående graf, der er en direkte sammenligning mellem E-conomics egne væksttal (offentliggjort af dem selv) og Billys væksttal. Som det fremgår, har vi lagt an til en sund vækstforretning, der kan komme vores partnere til gode.

Graf

Der er bunker af gode grunde til, at du som partner eller revisor zoomer ind på Billy som det næste regnskabsprogram, der vil bryde med normerne – ligesom E-conomic gjorde det for 10 år siden. Ønsker du at blive partner og høre mere om fordelene, kan du skrive direkte til jonas@billy.dk.

Billy bygger på brugervenlighed og nem integration

Grundstenene i Billy er brugervenlighed for selvstændige og nem integration for samarbejdspartnere. Revisorer og bogholdere har ikke været vores første prioritet, eftersom vi først måtte etablere os på et marked, hvor E-conomic dominerede. Men næste step i vores vækst vil være at knytte stærke bånd til netop revisorer og bogholdere og udvikle funktioner målrettet til jer. Hvis du er interesseret i vores revisor-nyhedsbrev, der løbende opdaterer dig med nye funktioner, kan du skrive til patrick@billy.dk.

Med Billy får du større indflydelse på din egen fremtid

Vi har nu en størrelse og indflydelse, der tillader, at vi bruger kræfter på jer som revisorer og på jeres ønsker. Derfor opfordrer vi også nye såvel som vores eksisterende revisorer til at komme med input, så I får lige præcis det regnskabsprogram, I ikke kan undvære. Vi ved, at I har haft ønsker til E-conomic, men at de ønsker aldrig er blevet indfriet. Billy har derfor i den grad en interesse i at lytte til jer. Vi vil gerne have, at I har så mange gode grunde til at bruge Billy – ud over de kunder, vi kan sende videre – at valget er indlysende.

Tilmeld dig gratis som revisor her

Vi ser frem til et kommende givtigt samarbejde!

Med venlig hilsen

Jonas Midtgaard og Toke Kruse

Adm. direktør i Billy og stifter

5 Comments

 • Bjarke Bekhøj siger:

  Hej Toke

  Super indlæg og fine pointer i din analyse af markedet.

  Jeg synes dog dit forecast og sammenligning virker lidt “dum”….det giver ingen mening at sammenligne vækstrater med 12 års mellemrum – uden at tage E-conomic i forsvar (jeg bruger dem, men er ikke fan) så havde de et marked der ikke havde set et lignende produkt og derved nok var mere skeptiske de første år over alt “det der internet”. Du har et produkt i et marked der findes og derved også nemmere mulighed for vækst og skabe nye kunder i starten.

  Jeg synes det er synd dine ellers skarpe indlæg, bliver devalueret af “smart-i-en-fart” statistik som det her 🙂

  Positiv hilsen fra Bjarke

 • Tina Jonasen siger:

  Enig i jeres argumenter for at sammenlægningen af Visma og E-conomics KUN er til Billys fordel !!!
  Derudover kan, hver deres tidligere ulemper; at være “gamle/forældede platforme – der blot bygges videre på, med “lappe-løsninger”, KUN forværres ved sammenlægningen/tiden!
  Modsat “Den Unge Innovative Billy” – der er startet fra et “jordnært & kreativt” udgangspunkt, IKKE med henblik på revisorer, og andre “regnskabs-professionelle”, men FOR og AF iværksættere og mindre virksomheder!!

 • Christoffer Steenbeck siger:

  Det er en spændende artikel omkring et større salg indenfor en smal niche, som de seneste par år må siges, at blive udfordret af bl.a. BIlly og de andre nye spillere.

  Christoffer

  Ps. Mon indlægget får en god placering, på det omtalte firmanavn, som er nævnt godt 21 gange? ;-))

 • Henrik Høyer siger:

  Flotte kurver 🙂 Håber at du også vil dele jeres jeres tal for år 4 og 5

Leave a Reply