Forleden fik vi i Brand New Ventures ja til at investere 500.000 DKK i det danske sengetøjsfirma Dawn Designs. Founderne bag fik sig dog en overraskelse, før vi nåede at give ”high five”. Selvom de havde været til ét vellykket møde med to af mine partnere i Brand New Ventures, Joakim Warnøe og Rasmus Sindberg, manglede de stadig at pitche for mig – og et kamerahold, der stod klar.

Det er svært at finde disse øjeblikke, hvor man giver tilsagn om at investere mange penge, med mindre man optager hundredvis af timer, som de fx gør i Løvens Hule. Det var derfor spændende, hvorvidt det ville lykkes os at få nogle gode, autentiske klip fra en live-pitch. Vi gav det et forsøg, og resultatet får du i videoen nedenfor.

Adam og Thomas, som er stifterne bag Dawn Design, gjorde det supergodt, og alt forløb uden afbrydelser eller kunstige ophold. Du kan se deres præstation her:

Men hvilke step går foundere igennem, når der pitches? Hos Brand New Ventures foregår en pitch af en idé/virksomhed sædvanligvis således:

  1. Brand New Ventures eller jeg modtager en skriftlig henvendelse pr. mail. Den indledende interesse er etableret.
  2. Founder sender pitchdeck, som gennemlæses. En pitch er normalt på 10-20 slides (se pitchdeck her).
  3. Her kan en idé/virksomhed enten gå videre eller falde fra. De typiske årsager til frafald er enten, at idéen ikke er tilstrækkeligt moden, at der ikke er traction, eller at founderteamet ikke er fuldtids/stærkt nok. Mit bedste råd er derfor også, at man bringer sin startup til et punkt, hvor man har en vis traction, før man trækker investorer ind, eller at man som minimum har de første tilfredse kunder.
  4. Går founderen videre, mødes vi fysisk og taler om pitchdeck og kernen i idéen. Formålet er primært at forstå virksomheden og møde founderne fysisk, så man får et indtryk af hinanden og bedre kan fornemme helheden.
  5. Efter mødet evalueres præsentationen. Det kan give anledning til flere spørgsmål eller en light due dilligence af virksomheden.
  6. Endelig beslutning om investering og vilkår i dialog med founderen.
  7. Underskrift og aftaleindgåelse.

Jeg håber, at ovenstående har gjort dig klogere på pitchforløbet. Du skal selvfølgelig have i baghovedet, at både virksomheder og foundere er forskellige. Forløbet i forbindelse med din investering kan derfor se anderledes ud.

God kamp – jeg ser frem til at høre fra dig, hvis du selv har en startup, der søger en kapitalindsprøjtning eller blot kloge ord.

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Leave a Reply