I marts måned skrev jeg indlægget ”Stol aldrig på en udvikler”, og man kunne med rette blive en anelse provokeret af overskriften. Men tog man ellers sin tid og læste hele indlægget og så videoen, som var en central del af indlægget, ville det fremgå for alle og enhver, at der var masser af gode grunde til, at man selvfølgelig kan og skal stole på en udvikler.

I dette blogindlæg har jeg inviteret to udviklere, der skeptisk læste med i sin tid, for at høre, hvilken reaktion der fulgte med det første blogindlæg, og hvad der skal til, for at man kan stole på bl.a. de deadlines, udviklere kan have svært ved at overholde.

Få god indsigt fra de to dygtige udviklere Nicklas Møller og Oliver Nordbjerg, der begge giver gode råd til marketingfolk og ikke-udviklere, når nye it-projekter skal søsættes til tiden og efter planen.

Supplement til videoen

– God udviklingskultur indebærer åben og transparent kommunikation mellem udviklere og marketing.

– Jo flere udviklere i en udviklingsafdeling, jo større bliver behovet for projektstyring og faste arbejdsprocesser.

– Allerede når du har en udviklingsafdeling på et par udviklere, vil du høste store fordele ved at bruge projektstyringsværktøjer som fx Jira og Trello.

– Udvikling handler oftest om planlægning, før selve kodningen igangsættes.

– Løbende justeringer af udvikling i takt med at projektet tager form, og kravene ændrer sig undervejs.

De afsluttende ord

Jeg håber, at du har taget dig tid til at læse mit første blogindlæg og ikke mindst lyttet med på ovenstående video, hvis også du har haft udfordringer med, at udviklere har skubbet deadlines, eller du som udvikler mangler gode argumenter, når nye projektstyringsværktøjer skal introduceres over for marketingafdelingen eller i den virksomhed, som du arbejder for.

En sidste ting, som er helt central i it-projekter, er, at udviklere ligger inde med uhyre meget viden, som er nødvendig at få kendskab til i processen, hvor projektet skal defineres. Det betyder, at det er vigtigt, at udvikleren tages med på råd i prioritering og planlægning af nye funktioner. Fx er det ikke ualmindeligt, at prioriteringer skifter, hvis det, som man troede tog en time, tager en uge. Ofte sker der det, at folk vågner op og siger: ”Jamen, hvis det tager en uge at rette, så er den rettelse slet ikke lige så vigtig som den anden”.

Alt i alt er planlægning og løbende opfølgning nogle af de vigtigste dele af en god udviklingskultur, allerede når der er mere end én udvikler, der arbejder på et it-projekt. Det betyder nemlig, at du kan stole på de deadlines, du får, og forventningsafstemme, hvis kravene til projektet ændres undervejs.

Man kan aldrig samarbejde med for mange dygtige udviklere. Upload uforpligtende dit udvikler CV her: knap

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Leave a Reply