Efter en veloverstået handel kunne jeg i mellem jul og nytår offentliggøre, at jeg købte yderligere ejerandele i Billy ApS for et ikke-offentliggjort millionbeløb, så jeg nu ejer 95 % af Billy ApS. De sidste 5 % ejes af den administrerende direktør, der købte sig yderligere ind i virksomheden tidligere på året. Et stærkt setup til fremtiden, som byder på mange nye ting.

Hvad betyder det for brugerne af Billy? Nu er ejerkredsen totalt ensrettet, ligesom teamet er det, og vi kan derfor levere et endnu mere målrettet produkt, hvor vi i fremtiden bl.a. vil se gennemgribende integrationer til lønprogrammet Salary og scanningsmotoren Bilagscan. Alt det og en masse andet betyder i al sin enkelhed, at endnu flere bogføringsprocesser automatiseres i Billy, så vores brugere og bogholdere får det endnu nemmere og bliver mere effektive.

Opkøb med store muligheder

Hvor andre sælger ud af deres aktiver, køber jeg yderligere op – det gør jeg, fordi jeg selvfølgelig tror på virksomheden Billy, og fordi jeg kan se, hvordan tendensen i markedet udvikler sig: Mere og mere bogføring automatiseres, og her sætter Billy allerede sit tydelige aftryk. Og hvad skal jeg bruge pengene på, jeg har jo alt, hvad jeg kunne ønske mig og kan ikke spise mere end én bøf til aftensmad og sidde i én drømmebil ad gangen.

Jeg har været den, der har indskudt absolut flest millioner i Billy, siden jeg stiftede virksomheden 1. oktober 2010 og fik vores CVR-nr. Det har været et relativt langt træk frem til nu, og det har kostet mig mange millioner kroner at komme hertil, hvor vi rammer knap 10.000 betalende kunder. Det nøjagtige beløb, som jeg har investeret, har jeg ikke oplyst, men det er nok til, at de fleste formentlig ville have valgt at få investeringer udefra eller at sælge virksomheden undervejs for at cashe ind. Jeg har dog haft det omvendt – jeg har ønsket at investere løbende i et tempo, som har passet til virksomhedens vækst og muligheder. Derved har jeg kunnet bevare kontrollen over virksomheden og haft frie rammer til at forme strategien i tæt samarbejde med den administrerende direktør, så det fulde potentiale kan udfolde sig.

Billy er det eneste større regnskabsprogram på markedet, som er uafhængigt og ikke ejet af en kapitalfond eller lignende størrelse virksomhed. Fx er både E-conomic og Dinero ejet af Visma, hvilket i min optik tydeligt ses på deres produkter og den form, som begge virksomheder tager. Det betyder, at der i Billy er en stor grad af fleksibilitet, udvikling af de features, som brugerne ønsker sig mest, og alt i alt et selskab, som er drevet med brugeren i centrum uden interessekonflikter. Fx giver det sig selv, at E-conomic og Dinero ikke ønsker at konkurrere direkte med hinanden, hvilket basalt set betyder, at Dineros brugere ikke får alle de features, de burde, mens E-conomics brugere betaler en langt højere pris for netop at få disse features.

Hvad bringer fremtiden for Billys brugere?

Vi kan ikke løfte hele sløret for, hvad der kommer til at ske i 2018, men der kommer en ny prismodel, så vi kan favne flere slags iværksættere – både de helt små og de lidt større. Derudover kommer den længe ventede feature, som er en dyb integration med Bilagscan, og som betyder, at brugerne kan få aflæst bilag 100 % korrekt og automatisk foruden automatiske konteringsforslag. Det bliver det første regnskabsprogram med en komplet automatisering af bogføringen af bilag, og over tid følger andre automatiske tiltag med.

I forbindelse med lanceringen af lønprogrammet Salary kommer der også en dyb, fed integration, som du faktisk allerede kan få gavn af, hvis du er Billy- og Salary-kunde. Fx bogføres samtlige bilag automatisk for hver lønkørsel, og det sker til en af markedets laveste priser, nemlig kun 19 kr./lønseddel.

Festen stopper ikke her, for mange andre features er på vej, men alt tager sin tid med it, så resten må vente, til vi kommer lidt tættere på lanceringen af de nye tiltag.

 

Det folk ofte glemmer: Hvordan er jeg kommet hertil?

For tiden er der mange blogposts omkring Bitcoin, og hvordan værdien er mere end 10-doblet over 12 mdr. Det er jo i sig selv ganske sjældent, at det sker for en virksomhed, men derudover ligger der også mange års udvikling, arbejde og ikke mindst risici forud for der, hvor jeg står i dag. Nemlig 6 år uden en nævneværdig løn. For tiden får jeg 15.000 kr. om måneden for mit arbejde i Billy. Det er jo ikke just en fyrstelig løn, og det er helt bevidst, for min direktør og jeg vil hellere selv have lave lønninger, så flest mulige penge kan gå til vækst af virksomheden. Det skal selvfølgelig ikke lyde for filantropisk, men vi tror begge to så meget på virksomheden, at vi tror, at afkastet bliver langt større ved at holde igen. Dernæst kunne jeg også have trukket millionoverskud ud løbende og helt undladt at investere så heftigt i Billy, men det gjorde jeg ikke, og det er forklaringen på, hvorfor jeg nu sidder med 95% af virksomheden.

Afslutning og tak, fordi du følger med

Tak, fordi du følger med og interesserer dig for udviklingen af mine virksomheder. Jeg glæder mig til at fortælle dig endnu mere om Billys, Salarys og Bilagscans indbyrdes integrationer og funktioner, som udspringer af disse tre fantastiske stykker regnskabssoftware.

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Leave a Reply