Den 7. juli 2015 solgte jeg mit første firma, Relation Technology, til Creuna, som er et bureau med over 300 medarbejdere og kontorer i Aarhus, København, Stockholm og Oslo.

”Vi er rigtig glade for og spændte over sammenlægningen. Vi har længe været på udkig efter en virksomhed som Relation Technology, der kan tilføre et sæt af kompetencer, der kompletterer vores eksisterende forretning. Derfor er det en kæmpe gevinst for os, at vi nu byder dem velkommen i bureauet”, udtaler Nikolaj Opstrup, direktør for Creuna København.

Du kan læse mere om købet på BureauBiz: ”Creuna København køber lille ekspert-bureau”. Og på Berlingske Business: ”Serieiværksætter sælger hjertebarn til nordisk gigant”.

Hvorfor solgte jeg?

Da jeg startede min iværksætterkarriere, vidste jeg ikke meget om muligheden for en dag at sælge min virksomhed, men så den mere som et sted, hvor jeg fik min løn og kunne arbejde med at gøre de produkter, som vi solgte, endnu bedre. I dag hører man mere og mere om startups, som bliver solgt, og i denne uge blev de sidste papirer skrevet under, og salget blev gennemført.

Toke Kruse skriver under

Jeg besluttede at sætte virksomheden til salg, fordi jeg havde haft den i mere end 10 år, og tiden nu er kommet til, at den skal flytte til næste niveau – og det bliver uden mig, så jeg i stedet kan lægge energien i Billy og afholde flere foredrag.

Hvad skal jeg bruge pengene på?
Pengene vil jeg investere i Billy, som er i flot vækst, og til at få danske plader på min Porsche og formentlig supplere med en Land Rover Sport, når min kæreste og jeg fra oktober ikke længere kun er to, men bliver til tre. Jeg er ikke interesseret i at investere i andres drømme, da jeg også vil bruge mere tid på min familie og kommende søn.

image_1

Update: Siden jeg er kommet hjem, er der sket meget, men hvad?

1. Salg af virksomhed
Ud over at jeg lige har solgt min første virksomhed, er jeg også flyttet tilbage til Danmark permanent.

2. Flytning tilbage til Danmark og ny udviklingsafdeling
Efter at der for alvor er kommet gang i væksten i Billy, har jeg besluttet at tage tilbage til Danmark. Vi har desuden truffet en beslutning om at udvide den danske udviklingsafdeling med Sebastian Seilund i spidsen, hvilket betyder, at der til en start er to nye fuldtidsstillinger.

Det betyder også, at jeg ikke længere skal have to hjem og bruge tid på at flyve frem og tilbage mellem San Francisco og København. Jeg har rejst mere end 250.000 km i flyvemaskine, eller hvad der svarer til seks gange rundt om jorden, de sidste tre år.

3. Danske plader på Porschen
Min passion for biler har altid været til stede, og selvom bilafgiften i Danmark svarer til, at man betaler op imod 88 % i skat, importerer jeg min Porsche fra USA og supplerer med en Range Rover Sport.

4. Ny webside
I foråret fik jeg taget nye billeder, og i samme forbindelse er der kommet et nyt design af www.wernervaleur.com/blog. Det skal udtrykke en endnu mere seriøs linje og understrege den værdi, som jeg giver dig som læser.

5. Afslutning af to års retssag
Som kronen på værket fik jeg endelig afsluttet en retssag mod en tidligere samarbejdspartner. Det kan du læse mere om i den kommende uge.

Afrunding

Tak, fordi du læste med – hold øje med flere opdateringer. Nu, da jeg er i Danmark, vil jeg stræbe efter at holde min blog opdateret med et par blogindlæg om måneden, når der er noget relevant at skrive om.

Mange hilsner

Toke Kruse

9 Kommentarer

 • Maria Lillie Sonne siger:

  Hej Toke

  KÆMPE TILLYKKE, og hvor er det fedt, at du ikke lægger skjul på din egen velformåen. Ud med Janteloven!

  Jeg er virkelig glad for, at jeg har opdaget dig og din blog, for den økonomiske gulerod og glæden ved at hjælpe andre til succes, som du her præsenterer, giver mig endnu mere blod på tanden til at klø på iværksætterdrømmen og droppe min egen lønmodtagermentalitet.

  Hvis vi selv vækster, har vi muligheden for at vækste vores omverden, og opleve glæden ved at vækste sammen. Det er da et udtryk for såkaldt Company Carma: “what goes around comes around”…

  … men wow, hvor er tanken om at springe ud i det grænseoverskridende for mig, med hus, mand og ønsker om familie på spil. Hvad nu hvis jeg kvajer mig?

  Jeg er dog ikke i tvivl om, at jeg vil vove for at vinde 😉 og udnytte min frygt for fiasko til at drive mig, frem for en hæmsko.

  V.h.

  Maria Lillie Sonne

 • Sådan sælger du din virksomhed og optimerer prisen | Toke Kruse siger:

  […] 7. juli 2015 solgte jeg min første virksomhed, Relation Technology; en historie, der kom i både Berlingske, BureauBiz og HusetMarkedsføring umiddelbart efter. Der […]

 • Ernestine siger:

  Sony Ericsson Mobile Communications has introduced a new series name for its Cybershot branded mobile phones with the launch of
  two great handsets C902i and C702i. This includes more ornate figures that are carved at the top and sides of the clock, as well as
  a moon dial, a large pendulum and sides. Converting an i – Tunes song into a ringtone only takes a few clicks.

 • Kristoffer siger:

  Hej Toke,
  Tillykke med salget af Relation Technology. Jeg glæder mig til at se hvad det kommer til at betyde for udviklingen af Billy regnskabsprogram!

  Jeg har lige et spørgsmål, som jeg håber du har tid til at besvare. For noget tid siden kørte I en reklame for Billy på TV2. Mit spørgsmål er om du vil mene pengene der blev brugt på denne kampagne er godt givet ud eller om de kunne være investeret anderledes og have skabt mere værdi?

  Mvh.
  Kristoffer

 • Hej, mit navn er Toke Kruse, og jeg har ikke fucked mit liv op | Toke Kruse siger:

  […] har solgt et firma, og det har givet endnu mere luft under vingerne og mulighed for at investere endnu flere penge i […]

 • Sådan sælger du din virksomhed og optimerer prisen | Toke KruseToke Kruse siger:

  […] 7. juli 2015 solgte jeg min første virksomhed, Relation Technology; en historie, der kom i både Berlingske, BureauBiz og HusetMarkedsføring umiddelbart efter. Der […]

 • Farvel og tak for et godt år – Toke Kruse deler 12 privatbilleder fra 2015 | Toke Kruse siger:

  […] min virksomhed Relation Technology. Det var første gang, jeg solgte en virksomhed, og det var såmænd også den første virksomhed, jeg […]

 • Hej, mit navn er Toke Kruse, og jeg har ikke fucked mit liv op | Toke KruseToke Kruse siger:

  […] har solgt et firma, og det har givet endnu mere luft under vingerne og mulighed for at investere endnu flere penge i […]

 • Min iværksætterhistorie gør dig klogere - Toke Kruse siger:

  […] satte jeg mit webbureau til salg, og efter kun tre måneder solgte jeg Relation Technology til Creuna, som er nordens største […]

Efterlad en kommentar