Verden inden for regnskab er under kraftig forandring – især som følger af PSD2, og selvom det i en del år har været spået, at nu ville bogholdertitlen uddø, ser jeg nu kraftige tegn på, at tiden er kommet til, at både bogholderen, revisoren og den økonomiansvarlige skal tage sig i agt. I dette indlæg stiller jeg skarpt på de ting, som kommer til at ændre hverdagen i økonomibranchen, med det formål at oplyse og inspirere til handling blandt alle, som berøres af udviklingen.

Jeg er overbevist om, at de fleste godt er klar over, at alt omkring regnskab digitaliseres, men desværre ser jeg også rigtigt mange eksempler på mennesker, som ikke er bevidste om, hvor stærk udviklingen egentlig går. Jeg har selv taget del i udviklingen de sidste 10 år. Først gik jeg i gang med regnskabsprogrammet Billy, i 2015 stiftede jeg virksomheden Bilagscan og året efter Salary. Fælles for alle tre virksomheder er, at de ønsker at hjælpe personer, som beskæftiger sig med regnskab i deres dagligdag, ved at tilbyde tekniske værktøjer, så arbejdet kan gøres hurtigere og bedre. Udover disse tre virksomheder er jeg også idémageren bag Fremtidens Regnskab, som jeg sammen med Dan Rose fra Bilagscan og Tom Vile Jensen fra FSR – Danske Revisorer har afholdt tre år i træk. Et regnskabsarrangement, som har fulgt den digitale transformation inden for regnskab, bogføring, økonomifunktioner og banker tæt på. Igennem tiden har mere end 2.500 personer deltaget og er blevet klogere på, ja, fremtidens regnskab.

Download mine slides

Og netop ved Fremtidens Regnskab har jeg tre år i træk holdt åbningstalen. Den røde tråd har været, at priserne på alt inden for regnskab falder, det bliver hurtigere at udføre arbejdet, og vi vil med tiden få et bedre datagrundlag. Se her hele mit oplæg fra 2019 samt de vigtigste hovedpointer fra mine øvrige oplæg, der omhandler den udvikling, den digitale transformation fører med sig.

  1. Tid, hastighed og omstillingsevneer essentielle faktorer i en tid, hvor den gennemsnitlige levetid for virksomheder falder.
  2. Prisen for bilag (og andre regnskabsydelser) falder, for i takt med at regnskabet digitaliseres, falder arbejdsbyrden.
  3. Øget adgang til data, som giver bedre beslutninger og mere viden, der gør virksomhederne omstillingsparate.

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Leave a Reply