Udfordringen mellem it-udviklere og marketingfolk

Kender du det, at du som mange andre marketingfolk enten misforstår en udvikler eller står tilbage med en forundring over, hvorfor han eller hun ikke overholdt den deadline, du fastsatte? Jeg har arbejdet med udviklere og marketing i over 15 år og haft fornøjelsen af at sidde på begge sider af bordet: Både som repræsentant for udvikleren og som den marketingperson, der skulle have en udvikler til at programmere et specifikt stykke software. Undervejs har jeg lært ufatteligt meget og efterfølgende skrevet en del blogindlæg om emnet. Det seneste hed ”Stol aldrig på en udvikler”.

Nu er det ikke kun udviklere, som kan være skyld i forsinkelser – de kan bestemt også forårsages af marketingfolk, der ikke er vant til at arbejde med udviklere og derfor forsøger at instruere en udvikler med afsæt i, hvordan man som marketingperson selv arbejder. Dvs. at man giver hårde deadlines, går mere op i slutresultatet end i processen undervejs og mister tillid, hvis ikke aftaler overholdes. I blogindlægget har jeg sammenskrevet hovedpointerne fra videoen, men hvis du vil have det fulde billede, skal du se videoen nedenfor. Den er et komprimeret interview med en erfaren marketingperson, som dog indtil for halvandet år siden aldrig havde arbejdet med udviklere og derfor fik sig en slem overraskelse, da han blev ansat i en af mine it-virksomheder.

De uundværlige råd er i hovedtræk følgende:

1. Fokuser mere på udviklingsprocessen end på slutmålet og resultaterne. Du må gerne tænke slutmål ind    som et pejlemærke, men det er endnu vigtigere, at du undervejs er til stede og kan besvare de spørgsmål, der opstår som en naturlig del af at udvikle ny software.
2. Glem alt om hårde deadlines, som ikke giver plads til løbende tilpasninger. Især hvis det, der skal udvikles, er nyt for udvikleren. Det er svært at estimere et tidsforbrug, hvis man ikke aner, hvor lang tid opgaven tager.
3. Sæt dig i udviklerens sted frem for at tage udgangspunkt i dig selv, og giv de bedste arbejdsrammer for udviklerne. Det betyder bl.a., at du skal sidde tæt på udviklerne og ikke distancere dig fra dem.

Se video herunder med en snak om udfordringerne mellem marketingfolk og it-udvikling

Jeg søger altid efter dygtige udviklere at arbejde sammen med. Er du interesseret, så skriv dig op herunder

knap

Mange hilsner

Toke

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Leave a Reply