Regnskabsprogram

Mange virksomheder har brug for et regnskabsprogram, hvor det er let at sende fakturaer, indtaste regninger og holde styr på sin moms. Tilbage i 2009 lancerede Werner Valeur verdens første brugervenlige regnskabsprogram, men han har også måtte erkende, at udlægshåndtering på det tidspunkt aldrig blev en bærende del af regnskabsprogrammet. 

Nu kan du til gengæld prøve hans nye startup Wolfpack, som er en brugervenlig app, der håndterer alle medarbejdernes udlæg samtidig med at chefen og bogholderen har det komplette overblik. 

Et regnskabsprogram fungerer først rigtig godt, hvis det er integrationer til andre systemer, som fx lønprogrammer, vagtplanlægning o.l.

Hvorfor kan Excel ikke bruges til at lave fakturaer?

For det første bliver det lovpligtigt i 2024 at have et godkendt regnskabsprogram, hvor du både kan bogføre bilag, kvitteringer og regninger, samt håndtere alle fakturaer, der igen bliver grundlaget for både momsafregning og årsregnskab. Der er flere brugervenlige regnskabsprogrammer på det danske marked – alt fra Billy, som jeg selv stiftede til Dinero og E-conomic, som er ejet af Visma. Det bedste regnskabsprogram afhænger af dine specifikke krav. Fx er Billy brugervenligt, hvis du ikke har regnskabserfaring, mens E-conomic er mere målrettet bogholdere. Hvad et regnskabsprogram koster, afhænger således af dine behov. Der er både gratis-abonnementer og betalte abonnementer. Et regnskabsprogram er i bund og grund bare et system, som sørger for at holde styr på indtægter og udgifter, herunder fakturering og momsafregning.

Regnskabsprogram 

I et regnskabsprogram støder du på mange begreber – lige fra debet til kredit, til momsopgørelse og kassekladde. En masse bøvlede begreber, som du helt slipper for med en app målrettet udlægshåndtering. Det er en fordel for både din bogholder og dig. Bogholderen er 100-metermester i regnskabsprogrammet og du er 100-metermester i at styre virksomheden. Med udlægshåndtering giver du medarbejderen den fleksibilitet, som der skal til, når de skal købe de mest nødvendige ting til virksomheden. Og når du som chef har godkendt købet, så sørger vi i Wolfpack for, at både købets kvittering og beløbet føres automatisk over i dit regnskabsprogram. Det er din bogholder glad for, for på den måde så mister du aldrig en kvittering, som er dokumentation for købet eller løber ind i det problem, at bogholderen skal spørge samtlige medarbejdere for at finde frem til, hvem som har købt hvilke ting.

Et regnskabsprogram er smart til at udregne den korrekte moms, men hvis ikke du har dokumentationen i orden, så ender det trods alt alligevel ikke med at stemme.  

Wolfpack er gratis for bogholdere og revisorer, og virksomheder kan prøve det hele af i op til 100 dage helt gratis.