Vil du gerne være den, der bliver valgt først og foretrækkes over dine konkurrenter? Smal sag, hvis du bygger et brand, der er stærkere, og som differentierer dig knivskarpt i forhold til resten af markedet.

Det stærkeste tilvælges oftest

Vi ser alle steder, hvordan de samme personer igen og igen bruges i interviews, og hvordan folk fylder indkøbsvognen med de produkter, de plejer at købe. Vi ser da også hellere film med skuespillere, vi kender. Hemmeligheden bag denne ‘status’ er brandstyrke.

Et brand kan godt vejes på en vægtstang

Brandstyrke er det element, der gør, at dit produkt foretrækkes over andres. En sådan styrkeprøve kan være svær at gennemføre, hvis ikke man har opbygget et stærkt brand. Det kan sammenlignes med motion og fitness: Man får hverken en god kondi eller store muskler, hvis ikke man dedikerer sig til en længere rejse, hvorunder man træner og spiser rigtigt og i den grad væbner sig med tålmodighed.

Hvordan styrker du dit brand?

Du kan gøre brug af mange forskellige virkemidler, når du skal opbygge et brand. Nogle tiltag er af intern karakter: Ting, som du kan sætte dig for at gøre, og som ikke påvirkes udefra. Det kan fx være valg af navn, din ‘copy’ (altså tekster), dit slogan, dine overskrifter og i det hele taget evnen til at kommunikere klart igennem tekst, film og billeder.

Dernæst er der de eksterne faktorer, som du kan påvirke. Hvad skriver pressen om din virksomhed? Hvor nem er din virksomhed at finde, når potentielle kunder søger efter det, I udbyder? Du kan selv løbe tjeklisten igennem:

  1. Omtale – bliv omtalt i presse og andre steder via PR.
  2. Klar, entydig kommunikation – øger din konvertering.
  3. Tydelig differentiering af dit koncept – skiller dig ud fra konkurrenterne.
  4. Kundeudtalelser – tilfredse kunder skaber tillid og troværdighed. Glem ikke det.
  5. Synlighed – bliv set, når dine potentielle kunder oplever det problem, som du løser.
  6. Timing – god timing er, når din virksomhed er relevant og rammer en trend eller tendens i markedet.

Branding er altså en investering, men også en langsigtet besparelse

Mange er af den opfattelse, at branding er overflødig, og at man hellere skal bruge budgettet på salg og markedsføring. Men en af hemmelighederne ved branding er, at når den lykkes, fx ved hjælp af et professionelt brandingbureau, vil du se en højere konverteringsrate overalt og dermed spare penge. Det kan være lige fra, at det bliver nemmere at få fysiske møder med nye samarbejdspartnere, eller at du får gennemslagskraft ved betalt annoncering i fx Google. Det er også sådan, at med et øget, positivt brandkendskab vil det blive lettere at få nye kunder. Ikke kun fordi dit brand er kendt, men også fordi din kommunikation er skarpere og nemmere at afkode midt i al dem støj, som forekommer i markedet.

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Leave a Reply