De fleste kender et firmakort. Det fungerer sådan, at virksomhedens nøje udvalgte medarbejdere får udstedt et kreditkort med både firmaets og medarbejderens navn på. Så føler medarbejderen, at der er tillid. Dernæst kan medarbejderen købe løs uden at chefen har fuld indsigt i købene før de mange siders kontoudskrift lander på chefens bord sidst på måneden Det er sådan ca. rækkefølgen. Alt med et firmakort er skævt og derfor tror vi også, at en app som Wolfpack vil gøre en stor forskel med en opfordring til, at man skal begynde at flænse firmakortet. Auuuuuh!

Et andet drønmorsomt eksempel, som en større spiller i branchen efter signende benytter sig af, er, at man først udsteder et firmakort til sine kunder, derefter beder man selv samme kunde om at overføre den mængde penge, som man ønsker, at denne kundes medarbejdere skal købe ind for i den kommende måned. Det minder mig om den gang, hvor jeg ikke var gammel nok til at have et Visa-Dankort eller de der teeangere som render rundt med et Visa-Electro. Intet ondt ord om de unge eller disse kort, men det siges, at de går under navnet ”konfirmationskort”. Det sjove skulle ikke stoppe her, vi skal længere ind.

Nu kommer det rigtig sjove: Efter virksomheden har indbetalt sine egne penge til det her kortfirma, så skal virksomheden minsandten også betale en rente for de køb, som medarbejderen fortager med dette firmakort, som jo altså var virksomhedens egne penge i udgangspunktet. Hvis ikke det er morsomt, så ved vi ikke, hvad. Nej ved du, hvad det er; Det er hylende morsomt. Personligt ville jeg selv føle mig noget snydt, hvis jeg var viklet ind i en sådan karrusel og da skynde mig ud igen.

Firmakort er noget bankerne har opfundet som en måde at øge forbruget blandt virksomhedens ansatte. Dog har bankerne også haft svært ved at dele firmakort ud til højre og venstre, da det kun er de ansatte, som har gjort sig fortjent til at have et sådan kort eller som virksomhedens ledelse har tillid til. Derudover følger der med firmakortet også andre seriøse begrænsninger med. Det er nemlig heller ikke alle steder, at du kan betale med kreditkort, ligesom der kan være situationer, hvor det er nemmere at betale med kontanter eller fx MoiblePay.

Wolfpack erstatter derfor dit firmakort

Som en erstatning til firmakort er løsningen Wolfpack. En ny app, som tager udgangspunkt i, at alle virksomhedens ansatte kan have et behov for at købe ting eller services på vegne af virksomheden, men som langt fra alle har et firmakort. Wolfpack er derimod en app, som alle i virksomheden kan downloade, mens chefen fortsat kan følge med forbruget og have et økonomisk overblik – fuldstændig, som hvis han havde et firmakort med et dertilhørende overbliksbillede.

Fordelene ved et firmakort

Inden man kradser i overfladen, kan det virke som om, at der findes en lang række fordele ved et firmakort, men sagen er, at der findes langt flere ulemper. Fordelene kan dog være, at medarbejderne ikke lægger ud med egne penge, men omvendt så følger al besværet med at holde styr på det med en app til kvitteringer, huske købets formål tilbage i tid og tilføje endnu et fysisk kort til sin pengepung.

Ulemperne ved et firmakort

Den liste er lang, men kernen i firmakortets ulemper er som følger. For det første, så er et fysisk firmakort forældet. Mange har helt afskaffet brugen af fysiske kort, men lige så slemt står det til, at man i mange købssituationer slet ikke kan få lov til at betale med firmakort. Nogen firmakort er slet ikke kreditkort, men debetkort, hvor virksomheden på forhånd skal indbetale penge på en bankkonto forud for medarbejdernes køb. Det er lidt morsomt, da man jo for det første ikke kender sit forbrug frem i tid og for det andet, så virker det omsonst at starte en måned med at betale en regning for ting, som virksomheden eller medarbejderne slet ikke har købt endnu. Nej, i stedet skal man lade medarbejderne bestemme, hvordan de gerne vil betale og sørge for, at de får pengene, de evt. selv lægger ud, med det samme og kan følge deres udlæg i et overskueligt overblik. Et sådan overblik findes i Wolfpack.

Velkommen til Wolfpack – vi står klar med makulator og en app uden sådanne firmakort, hævekort og andet plastikkort. Det er en god forretning og let for alle at komme i gang.

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Leave a Reply