Auuuuuh! Jeg er blevet stillet en del spørgsmål, siden jeg kastede mig over Wolfpack – Danmarks letteste udlægshåndtering. Her er fem glubske svar til de nysgerrige.

1. Hvad inspirerede dig til at starte Wolfpack?

Enhver virksomhed jeg starter, tager udgangspunkt i en irritation eller forundring over et problem, som ikke er løst ordentligt og som er i et etableret ”red ocean marked”. Mange ville nok undre sig over dette. Hvorfor skal man drives af irritation og forundring, og ikke af lyst og interesse? Sagen er, at jeg finder det ekstremt interessant at løse problemer – især dem, som irriterer mig. For det er her, jeg selv kan skabe en stor lettelse for andre og mig selv, hvis jeg lykkes. Dernæst er det ganske væsentlig for mig, at der er konkurrence på markedet. For Wolfpacks vedkommende er konkurrencen firmakort, Pleokort og andre kreditkort, som er tiltænkt virksomheder. Der er helt sikkert nogen, som synes, at firmakort er sagen, men jeg kan selv konstatere, at det er snævert og en anelse gammeldags at bygge en virksomhed op om noget, som har eksisteret i årtier. Især fordi det er langt mere naturligt for mig at starte med en app. Og her kommer der nok en stor motivation: At slå de eksisterende konkurrenter og vise markedet, at vi har en mere brugervenlig løsning. Det er jo ikke givet ved startlinjen, at vi ender der, men jeg har gjort det mange gange før, så jeg kender vejen og processerne, som går forud for en sejr.

En anden motivation er, at når man de sidste par år har læst, at Pleo blev værdiansat til flere milliarder i et gigantisk marked, så kan jeg ikke lade være med at rynke på næsen, og tænke: Sådan en virksomhed kan jeg da bare selv bygge. Så det gør vi: Bygger Wolfpack med afsæt i et stort marked.

2. Hvordan startede du Wolfpack?

Wolfpack startede længe før jeg solgte Billy og Salary, men på daværende tidspunkt havde jeg ikke fundet på navnet. Det kom først til mig ved en tilfældig søgning på ordet, som betyder ”ulveflok”. Et ret unikt udtryk, der afspejler det, som vi vil bygge i Wolfpack. At virksomheder og deres teams står sammen, og ingen efterlades. Da jeg besluttede mig for at gå i gang, tilbage i januar 2022, ville jeg sikre mig, at jeg ikke var i konflikt med konkurrenceklausuler o.l. Da alt var på plads, kunne jeg endelig gå i gang. Men jeg havde ikke et team – så jeg trawlede mine mails og min LinkedIn igennem, hvor en række personer dukkede op, der matchede de kompetencer, jeg havde brug for. Det var alt fra Oskar, som kom fra Kompasbank til udviklere og UX-designere. Inden længe gik vi i gang, og fik rullet en ganske ambitiøs plan ud, sammen med en del penge, som kunne finansiere udviklingen.

Alle på teamet var enige om, at der ikke fandtes en digital udlægshåndtering, der passede til de behov, som vi og andre måtte have, og det blev kimen til en app og et administrationssystem, som skulle gøre det let for alle at holde styr på udlæg, udbetalinger og kvitteringer.

3. Hvad skete der egentlig efter launch den 31. januar 2023?

Vi havde naturligvis travlt op til launch, men også efter launch har teamet arbejdet på højtryk for at udvide med nye funktioner, søsætte vigtige initiativer inden for salg, marketing og partnerskaber, og i det hele taget for at få en hverdag i den nye virksomhed.

Vi er kommet rigtig langt, men vi er stadig i ”beta”. Det betyder, at produktet, som et hvert andet it-produkt, ikke er 100 % fuldendt. Men første launch løser kerneproblemet, og vi kan allerede se, at virksomheder adapterer til Wolfpack i et godt tempo.

Vi kan også allerede nu se, at Wolfpack skal kunne tale andet end dansk. Vi skal ud i flere lande, når vi har ressourcer hertil, og vi er helt på plads i Danmark. Vi har også konkrete planer om nye, fede features, der gør Wolfpack endnu bedre – for vi er trods alt slet ikke færdige med at udfylde vores potentiale.

4. Tror du selv, at det kan blive en kommerciel succes?

Når jeg starter en ny virksomhed, får jeg tit det samme spørgsmål: Kan min idé blive en kommerciel succes? Man kunne sammenfatte det spørgsmål til noget i retning af ”Tror du markedet er stort nok, og kan de etablerede konkurrenter ikke bare udvikle det, som I har lavet, og så har I ikke en chance?!”. Det er interessant, at der altid er nogen, som ”kloger” sig på mine sats og nye virksomheder. Jeg kan måske forstå, at folk var skeptiske, da jeg lancerede Billy – ingen kendte mig, og vidste ikke, hvad jeg var i stand til. Men jeg får stadig skeptiske spørgsmål, når jeg stifter virksomheder. Wolfpack har især vækket et par ”trolde”, som gerne vil skyde idéen i sænk. Jeg har erfaret, at der kun er én, der taber med disse angreb, og det er trolden. Jeg ved ikke, hvorfor behovet opstår – men måske er det Janteloven, der lurer. Man skal i hvert fald ikke tro, der er plads i markedet, hvis der er et par spillere i forvejen. Men det har jeg jo modbevist en del gange, og det har jeg bestemt tænkt mig at gøre igen. Som jeg skrev indledningsvist, så handler det hele jo om, at der ER konkurrenter – ellers ved man jo ikke, om der er et marked for ens produkt.

5. Hvorfor starter du igen en virksomhed inden for noget så kedeligt som bogføring?

Efter jeg startede Billy, har jeg været interesseret i at gøre hele bogføringen let for virksomhedsejere, medarbejdere og bogholdere/revisorer. Markedet for regnskabsservices er enormt, og i mange år har det været et felt, som var forbeholdt regnskabsfolket. Jeg mener dog, at regnskab er så essentielt, at det skal være tilgængeligt for alle. Og vigtigst af alt: Det skal være let og elegant. Det er klart den røde tråd i alt, hvad jeg har været medstifter af: Brugervenlighed og et stærkt brand, der skiller sig ud.

Tak fordi du læste med. Har du selv et spørgsmål, så spørg mig på Linkedin, hvor har delt dette blogindlæg.

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Leave a Reply