Mange mennesker faldt på halen, da Elon Musk meldte ud, at ”Twitter” havde set sine dage, og at navnet og logoet skulle ændres. Men skiftet er ikke mindre end genialt og endda nødvendigt, hvis han vil bringe sin virksomhed på en ny kurs og trække selskabet et andet sted hen end den komprimerede og begrænsende funktionalitet, som oprindelig gjorde fuglen kendt. Twitter startede med at tillade 140 tegn, men senere udvidede de til 280 tegn og endte med helt op til 4.000. Tiden er snart ovre, fuglen er fløjet fra reden. Elon Musk vil mere og forvandle den lillebitte fugl til noget større. Det er dog fortsat uvist, hvilken retning selskabet skal tage.

Det hele giver med andre ord rigtig god mening og åbner dørene for, at Twitter kan bruges som løftestang til noget mere. Når man stifter sin virksomhed, så kan det være en kæmpe fordel, hvis man kan tage udgangspunkt i en eksisterende brugerskare, og netop fordi Elon Musk vil noget mere med Twitter, skal der også et navneskifte til.

I P1 Orientering udtaler jeg: ”Elon Musk har ændret navn og logo… Det er et klart signal til omverdenen, at nu skal man noget andet, og derfor ændrer han også navn og logo”.  (01:04:30)

Elon Musk stiller sig ikke tilfreds med det vante
Har man fulgt Elon Musks forretningsudvikling, så har han sat alverdens virksomheder i søen – alt fra betalingsløsningen Paypal til verdens første succesfulde serieproduktion af en el-bil og billige rumraketter. Tiden er nu en anden, og Elon Musk har set sit snit til at sætte fuglen på en ny kurs og mod nye højder. Twitters administrerende direktør, Linda Yaccarino, sagde 23. juli 2023, at:

”X is the future state of unlimited interactivity – centered in audio, video, messaging, payments/banking – creating a global marketplace for ideas, goods, services, and opportunities. Powered by AI, X will connect us all in ways we’re just beginning to imagine.” – Smart Company

Og det er netop det, som giver Elon Musk en kæmpe fordel med opkøbet og navneskiftet: Han køber hastighed. Twitter er så udbredt, at han med det som fundament kan nå et mål om at skabe en platform, der kan det hele, samlet ét sted, netop som det kinesiske selskab WeChat.

Bag om brandingeksperten
Werner Valeur er brandingekspert og har arbejdet med virksomhedsnavne, logoer og virtuelle koncepter siden 2001, hvor han stiftede sin første virksomhed. Han har solgt seks virksomheder for +150.000.000 kr., efter selv at have opbygget både dem og deres brands fra bunden. Derudover har han udtalt sig om branding, navneskift og lancering af nye virksomheder.

Udsnit af citerede medier
TV2: Ekspert har tre bud på årsagen til læskedrikken Primes succes: – Carlsberg kigger formentlig med 
TV2: Ekspert: Ikke nogen erstating for vand…
P1: Fuglen er skudt

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Leave a Reply