100 timers arbejde om ugen, er du vimmer, det er meget! Ja, det er rigtig meget og føles som endnu mere, hvis du arbejder med noget, som du ikke brænder for. Netop fordi jeg elsker mit arbejde og synes, at Billy’s Billing er en sindssygt spændende virksomhed, så synes jeg kun, at jeg er heldig, at jeg kan arbejde så lang tid – for det stimulerer mig og er udfordrende.

Selvom illusionen om at arbejde 4 timer om ugen efterhånden er gået fløjten, fordi folk har indset, at det ikke er fedt, så vil jeg nu alligevel trække i snoren en ekstra gang og fortælle, hvorfor det at arbejde meget gør mig glad, og hvorfor jeg i det hele taget gør det.

Derudover er jeg aktuel med min nye bog A PLAYERS, som netop handler om, at man skal bruge tiden på det, som man synes er sjovest, og på det, som man har en passion for. Ellers skal man finde på noget andet.

Folk troede på ”4 hour work week”-konceptet og, at det var lykken

Jeg kendte ikke til konceptet ”4 hour work week”, før min ven Tobias Schelle præsenterede det for mig i 2009. Bogen var interessant læsning, og der er stadig principper fra bogen, som spiller max. Ting, som man kan få glæde af ved at følge dem. Det kan være lige fra at tjekke sin mail på faste tidspunkter til at 80 % af ens omsætning kommer fra 20 % af ens kunder, eller at 20 % af ens tiltag i virksomheden skaber 80 % af væksten. Altså:

– Lad ikke mailen afbryde dine produktive arbejdsrytmer
– Fokuser på det, som skaber resultaterne (80/20-reglen)

Forleden læste jeg så en opdatering af min gode vens bekendelse på hans blog, som er rigtig interessant læsning, hvis man stadig tror, at 4 hour work week er drømmen.

Arbejde er noget positivt, hvis du arbejder med det rigtige

Samfundet har lært en, at ”arbejde” er noget negativt noget, og noget, som man skal stå op til, når det regner og er mandag. Er man lykkelig iværksætter (eller ansat), så er det jo omvendt, for man elsker at stå op på arbejde, fordi nye udfordringer skal mødes, og man skal forbedre virksomhedens produkt. Man skal tale med kunder, og man skal i det hele taget nå nogle nye spændende mål. Derfor er det basalt set en forkert vej – i mine øjne – hvis man stræber efter at arbejde så lidt som muligt, for det svarer lidt til at vælge turpas fra, når man træder ind i Tivoli 🙂

Det er jo ikke sådan, at man automatisk bliver glad af at arbejde 100 timer, hvis det er nyttesløst uden at give mening, eller at man altid – hele livet – skal fravælge andre ting, for selvfølgelig kommer der familie og børn, og der skal være plads til ferier o.l.. Men kort sagt, så er det for mig ikke målet at arbejde så lidt som muligt, men at bruge min tid på det, som jeg har passion for – og det er bl.a. mit arbejde. Jeg ser ikke frem til, at dagen er omme, så jeg kan komme hjem – som hvis jeg var tvunget til at sidde ved kassen i Netto fra 8-16 dag ind og dag ud (ikke at der er noget galt med at sidde ved kassen, det er bare ikke et job for mig).

Next step

Jeg håber, at du arbejder med det, som du brænder for, og at du glæder dig til at læse min kommende bog A PLAYERS, som du kan skrive dig op til her. Så får du en mail, når den udgives.

Arbejder du med det, som du brænder for? Gør dit arbejde livet sjovere eller er det på tide, at du finder nye græsgange? Smid en kommentar.

Hilsen
Toke

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Leave a Reply