Hvem vil ikke gerne i medierne? Rigtigt mange iværksættere går forgæves, fordi de ikke har læst dette blogindlæg, eller simpelthen fordi deres nyhed eller historie ikke er god nok. Få her en uundværlig tjekliste og fremgangsmåde, når du skriver til journalister med henblik på at komme i medierne med din virksomhed. Siden 2011 har jeg været i medierne over 70 gange, og den viden, jeg har, vil jeg gerne dele med dig og andre iværksættere.

Husk, at du kan skrive dig op til Salary og få 6 måneders gratis adgang til et bedre alternativ end de traditionelle lønsystemer.

PR: Den gode historie

Uanset hvor tæt du følger tjeklisten nedenfor, er det en forudsætning, at du har en god historie. Den gode historie identificeres inden for de fem nyhedskriterier, som er:

– Aktualitet
– Væsentlighed
– Identifikation
– Sensation
– Konflikt.

Du kan læse om de fem nyhedskriterier i mit seneste blogindlæg, ”De fem nyhedskriterier og PR til iværksættere med vækstplaner”. Passer din historie ikke til et eller flere af disse kriterier, må du vente med at kontakte en journalist!

PR-skabelon til de journalister, du skriver til

Det er ikke rocket science at komme i medierne, hvis du har den gode historie, men alligevel kræver det, at du følger nogle formalia. Mailen, du sender, kan variere fra journalist til journalist, men overordnet set ser listen sådan her ud:

1. Firmanavn.
2. Hvorfor en nyhed/god historie?
3. Eksklusivrettigheder til historien.
4. Firmanavn og hvad de laver.
5. Konkurrenter.
6. Mere information kan downloades her.
7. Fakta om virksomheden i punktform.
8. Troværdighed: Har andre skrevet før?

Du kan godt skrive en klassisk pressemeddelelse og vedhæfte den, men faktisk er det mine erfaringer, at den er bedre til dig selv som en måde, hvorpå du får tænkt din pressevinkel igennem og skrevet den gode historie ned. Dermed er du helt skarp på, hvad du vil sige, og hvad der bør fremhæves, når du taler med journalisten.

Journalister elsker den gode historie

Selvom journalister kan have ry for at være svære at få fat i, så har de en reel interesse i at fange den gode historie, så vær ikke bange for at tage fat i en journalist, hvis du er overbevist om, at din historie er god. Der er dog nogle ting, som du bør overholde:

1. Kontakt én journalist ad gangen.
2. Vær tålmodig og vent, til du rent faktisk har den gode historie.
3. Du skal ikke sælge dine produkter til journalisten, men fortælle den gode historie.
4. Journalister får mange mails, så det hjælper ikke at bombardere dem med endnu flere halvgode historier.
5. Respekter, hvis en journalist siger nej eller ikke svarer – formentlig var din historie ikke så god, som du selv gik rundt og tænkte.

Held og lykke med at komme i medierne.

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Leave a Reply