Mange tror, det er penge, der skal til for at gøre virksomheder mere værd. Men ofte er det et helt andet sted, hvor den største værdistigning kan hentes – nemlig uden investeringer, og det kommer jeg ind på her i blogindlægget.

Som noget nyt er jeg begyndt at gå ind i virksomheder uden en økonomisk investering, men med noget helt andet: Viden, arbejdsindsats og adgang til mine teams – med konkrete personer, som hjælper virksomhederne med værdiskabende aktiviteter. Jeg gør dette, og modtager til gengæld betaling og ejerandele. Helt konkret hjælper mit team og jeg virksomheder med at få et professionelt brand, et let, forståeligt koncept for kunderne – og en god webside, som konverterer.

Kort sagt:

Virksomheden betaler mit team 50.000-100.000 kr. Penge, der går til personer, som jeg selv benytter mig af – specialister, der dermed arbejder som freelancere til lavere priser end deres normale. Når du kan se, at resultatet af vores arbejder bærer brugt i form af et skarpere koncept, en tydeligere kommunikation og med et product market fit, kan jeg efterfølgende stille kapital til rådighed, sådan som en almindelig investor vil gøre det. Og har du ikke 50.000-100.000 kr., kan jeg henvise dig til attraktive muligheder for at låne dem uden om banken.

Køb dig adgang til vækst for 100.000 kr. + en lille ejerandel

Jeg ser alt for ofte, at det er brandet, storytelling, kommunikationen (altså teksten på websiden) og konceptets udtryk, der halter – og flere penge til marketing o.l. vil dermed gå tabt, eller også vil udbyttet ikke blive stort nok ved at smide flere penge ind i virksomheden. Man bliver nødt til at have styr på fundamentet først.

Lad mig give dig et eksempel:

Du kan købe en pakke på 50.000-100.000 kr. – foruden en mindre ejerandel på 5-10% til mig, afhængig af graden af min involvering og den værdi jeg skaber. Pengene går direkte til det team, som har skabt blandt andet Billy, Salary og mange andre succesfulde virksomheder. Ejerandelen skal ses i lyset af, at jeg også deltager aktivt i hele forløbet, og giver det samlede udtryk et højt niveau. Teamet sikrer, at du får en virksomhed med et professionelt look and feel, der sikrer vækst på den lange bane. Vi hjælper med mange forskellige opgaver, hvor jeg blandt andet kan nævne:

  • Copywriting og storytelling
  • Navn og logo
  • Visuel identitet
  • UX og brugervenlighed
  • Webside
  • Konceptets helhed
  • Forretningsmodel

Tager du f.eks. Billy, så kan du se, at der er en rød tråd igennem brandet, farverne, teksten og kommunikationen generelt. Et klart budskab om, at regnskab er let for selvstændige – leveret via et brugervenligt og intuitivt regnskabsprogram.

Den omvendte metode

Det kan jo lyde omvendt, at når en startup som ønsker at modtage penge, i stedet skal betale penge og tilmed afgive ejerandele. Men det skal ses i lyset af, at den værdi, der bliver skabt, ved hjælp af arbejdet fra mit team og mit engagement, markant overstiger den øgede værdi af virksomheden.

Regnestykket er enkelt:

Hvis vi antager, at du alligevel skulle have brugt de 50.000-100.000 kr. på at forbedre virksomheden – og de ejerandele du afgiver til mig, øger virksomhedens værdi med mere end 10%. Ja, så skal der ikke meget til, før det bliver en god forretning for dig.

Adgang til mig og mit team er altså mere værd end penge

I stedet for at søge en masse penge, som du kan få i banken, Vækstfonden og via traditionelle investorer, skal du gå efter at forbedre din eksisterende forretning først, hvorfra du skal vise en højere vækst og en unik profil i forhold til dine konkurrenter.

Med ovenstående tilgang sikrer jeg mig også, at virksomheden er villig til at ’anbringe hænderne på kogepladen’, selv tror på deres fremtidige vækst – og ikke mindst ser setuppet som et langsigtet samarbejde. Det lyder nemt, men det er svært – og rigtigt mange kæmper med netop den del.

Sådan kontakter du mig: Er du interesseret i at høre mere om ovenstående service (og varianter af den), kan du skrive til mig på toke@tokekruse.com.

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

2 Comments

Leave a Reply