I en lang årrække har Danmarks politiske ledelse helt og aldeles blæst på de borgere, der tjener mere end 450.000 kr. årligt, skaber nye arbejdspladser og generelt bidrager allermest. De er blevet ignoreret, overhørt og nedgjort med alverdens floskler som fx ”de bredeste skuldre skal bære mest” og ”de rige har rigeligt til sig selv”.

Jantelov hersker om vi vil det eller ej

Sagen er, at janteloven hersker, mens vi samtidig holder fast i, at vi aldrig får nok ”velfærd”. Der er bare ét problem: Ingen ædruelig person kan hævde, at det har gjort Danmark til et bedre land. Vores folkeskoler er ringe, institutionerne dårlige og sygehusene elendige – og det er behandlingerne også. Det handler ikke om personalet, men om systemet, der bygger på kontrol, administration og stakkevis af meningsløse regler. Vi er ved at køre landet i sænk i en iver efter, at alle skal have det samme – men ikke det bedste.

Friskt pust med sund fornuft

Vi har brug for en ny statsminister, og han skal hedde Alex Vanopslagh. Vanopslagh siger tingene ligeud, uden nødvendigvis altid at lyde borgerlig. Det er nemlig på tide, at vi holder op med at tale om rødt og blåt. Det fører ingen steder at tale i farver. Vi skal sådan set bare tale fornuft, så kommer de resultater, der vil gavne hele Danmark. Alt skal ikke længere dikteres af laveste fællesnævner; vi fortjener simpelthen bedre end det.

Lad os ikke finde os i alt

Prøv blot at se tilbage på de seneste år, hvor Mette Frederiksen har kørt os rundt i manegen med alt fra formålsløse corona-restriktioner, slettede beskeder og nedslagtning af et helt erhverv. Det sidste koster nu ikke blot statskassen 30 milliarder kr. i erstatninger, men også minkavlernes løbende, årlige skatteindbetalinger foruden tusindvis af arbejdspladser. Alt imens har mange mennesker travlt med at jagte en komplet sagesløs milliardær, som bare overholder lovgivningen.

Det handler ikke om én person, men én ny retning

Lad os stoppe føleriet og begynde at forholde os til Folketingets politikere i stedet for til privatpersoner, der overhovedet ikke har indflydelse på landets ledelse. Tiden er inde til, at vi holder de siddende folketingspolitikere ansvarlige. Man kan fuldkommen objektivt fastslå, at mens vi lever med verdens højeste skatter, viser kvaliteten i velfærdssamfundets institutioner på ingen måde, at det er en god strategi. Tværtimod. Det er en håbløs strategi.

Vi kunne få 50 fridage i stedet for at fjerne en

Det er lige så absurd at påstå, at Danmark bliver et mere effektivt samfund ved at sløjfe storebededag – én dag fra eller til er jo ligegyldig. Jeg ejer konkurrencedygtige virksomheder, hvor man kun arbejder fire dage om ugen; det er samlet set 50 dages ferie EKSTRA for de ansatte. Hold da op, hvor staten og mange politikere kunne lære noget af virkeligheden på den anden side af murene.

Jeg er med på, at danskerne ikke bryder sig om kritik. Men det er på tide, at vi ser indad, og hvis vi vil os selv og vores efterkommere det bedste, må der sadles om i dansk politik. Derfor skal Alex Vanopslagh være Danmarks statsminister.

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Leave a Reply