Dygtige udviklere er der alt for få af, og efterspørgslen er stor. De har derfor en høj grad af frihed med hensyn til, hvad de skal arbejde med, og hvor de skal arbejde. Det betyder samtidig, at man som softwarevirksomhed skal gøre sig umage for at tiltrække de største talenter og mennesker, som også gerne vil være med på den drøm, som iværksættere, der ikke har udviklere, har.

Jeg har været med i en del software-projekter inden for SaaS, og selvom jeg på nuværende tidspunkt ikke hyrer flere udviklere, er der altid et men. For hvis den rette person med den rette indstilling og de rette kvalifikationer banker på døren, overvejer jeg altid en ekstra gang, om udviklerteamet i en af virksomhederne skal udvides med en kompetent udviklingsressource.

I nedenstående blogindlæg stiller jeg skarpt på, hvad jeg selv kigger efter, når jeg ansætter udviklere, og hvorfor du som udvikler skal overveje at hoppe over på et af mine teams.

Hvem er jeg?

Jeg kan noget, som kun få mennesker er i stand til – nemlig at kommercialisere en idé, så den bliver til en succesfuld virksomhed. Jeg har gjort det mange gange før, hvilket betyder, at hvis du joiner mit team, er sandsynligheden for, at også du får succes, større. Jeg kan bare ikke få succes alene, så jeg har brug for at omgive mig med dygtige, erfarne og ambitiøse udviklere. Her kan dygtige udviklere på mine teams komplettere mig godt, og det er altid mit mål, når jeg samarbejder.

Jeg har arbejdet med udviklere i 15 år på godt og ondt, så jeg ved, hvad man skal gøre og ikke gøre, når man arbejder med udviklere. For selvom ikke to mennesker er ens, så har jeg erfaret, hvordan der alligevel er nogle tendenser. Mine erfaringer har givet mig jord under neglene, og jeg har da også revet mig undervejs. Men når alt kommer til alt, gør jeg dagligt brug af mine erfaringer med nye udviklere, som jeg samarbejder med i respekt for forskellige arbejdsrutiner. Jeg har en forståelse for, hvorfor det er svært at estimere it-projekter, og hvorfor konstante afbrydelser fra et marketingteam ikke skaber den rette ro på et udviklerteam. Jeg har i et nyere blogindlæg beskrevet, hvordan jeg har erfaring med at sidde på begge sider af bordet – både som kunde og som it-leverandør. Det har givet mig indsigt i, hvad kunder forventer og tænker, samt i, hvordan man bedst muligt kommunikerer det videre bagud til virksomhedens udviklere.

Endelig går jeg langt for alle på mit team – i tykt og tyndt, sådan så udviklingen af it-projekterne bliver sjovere, og slutresultatet bliver bedst muligt.

Hvordan tiltrækker jeg talenter?

En af de vigtigste ting, som tiltrækker udviklingstalenter, er kodebasen og projektet. Er det spændende? Er det noget, som har et stort potentiale? Og hvordan kan udvikleren skabe sin egen del i den store helhed? Jeg kan se, at i takt med at Billy har fået en stor og mangfoldig kodebase, er der flere udviklere, som ønsker at arbejde med regnskabsprogrammet, men jeg kan også se, at min nye virksomhed, som jeg lancerer og offentliggør i 2017, har haft en endnu større tiltrækningskraft. Simpelthen fordi teamet består af folk, som har prøvet det før, og fordi kodebasen er ufatteligt spændende (læs mere om kodebasen her).

Derfor er listen følgende:

– Er projektet spændende, og har det potentiale?

– Hvem er på teamet, og har de gjort det før?

– Hvordan ser kodebasen ud, og er det ”trendy” og nutidigt?

– Dernæst kommer løn som en faktor eller ejerandele i en vis udstrækning.

Hvem er du?

Jeg kigger altid efter udviklere, som kan arbejde selvstændigt og tænke helhed ind. Udviklere, der ikke er generalister, men specialister på deres felt. Og er der brug for forskellige udviklerkompetencer, sammensætter jeg teamet efter det. Jeg går ind for åben kommunikation og stræber altid efter, at ting kommer til overfladen hurtigst muligt, ligesom man som udvikler har en stor fordel, hvis man allerede har fået succes med tidligere it-projekter i mindre eller større grad.

Udvikling bliver aldrig færdig, så for mig er det mindst lige så vigtigt, at man kommer godt ud af det med hinanden socialt, sådan så det ligger lige for at drikke en øl sammen eller snakke bredt om andre ting end blot kode. Eftersom kode i en eller anden grad er proprietær, også selvom den bygger på velkendte sprog, teknikker og frameworks, er det på den lange bane målet at gøre udviklere til ejere af virksomheden, såfremt de ønsker at være med til, at man når i mål med sin virksomhed. Og her er det nok et af de sværere valg for mange udviklere: Hvor meget vil man committe sig til en virksomhed, og hvordan kan man foregribe, hvis ikke man ønsker at være i en virksomhed, til den bliver solgt, eller der ikke er behov for en konstant udvikling af produktet?

Derfor skal vi arbejde sammen

Vi skal arbejde sammen, hvis vi kan skabe værdi for hinanden og arbejde om et fælles mål med afsæt i hinandens styrker. Hvor min styrke er at kommercialisere software, er din styrke at udvikle solid software. Det betyder, at du kan arbejde fokuseret på software-delen, mens jeg sammen med salgs- og marketingteamet kan sælge softwaren. På den måde kan vi sammensætte hinandens styrker og skabe merværdi. Komplettere hinanden.

Tag skridtet og send en uformel mail

Skulle du stå i en jobsituation, hvor du gerne vil prøve noget nyt, eller du gerne vil høre mere om de virksomheder, som jeg er med i, så send en mail eller upload dit CV, så skal jeg se, om jeg kan pirre din nysgerrighed.

Du er meget velkommen til at skrive direkte til mig: toke@billy.dk

Eller upload uforpligtende dit CV her:

knap

Gå aldrig glip af et blogindlæg – tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Leave a Reply